onsdag 28 april 2010

Nättare variant kring halsen

Ett mindre halsband virkat av samma garn som föregående men med bara en tråd.

Här har jag lagt upp 8lm och har en picot och 2 dst mindre kring halva ringen.



Modell:egen


På Återseende

Mönster virkat halsband


Svart och beige halsband virkat av dubbelt garn Conny 8/4

Lägg upp 15 lm med beige dubbelt garn, 1 sm i 1:a lm = ring
Virka i halva lm-ringen så här: 3lm = 1 st, 2 st, 1p,(p=2lm, 1fm i toppen på sist virkade st eller dst). 2dst, 1p, 2dst, 1p, 2dst, 1p, 2dst, 1p, 3st,
Fortsätt med nästa så här:* 15lm, vänd 1sm i st, 3lm, vänd, 2st, 1p, 2dst, 1p, 2dst, 1p, 2dst, 1p, 2dst, 1p, 3st * upprepa från *-* till önskad längd
Byt till svart garn och virka om nästa halva lm-ringen, börja med 3 st.
Spänn ut eller pressa
Virka en stor blomma, sätt nål på baksidan så halsbandet får många användningsområden
Modell: egen
Dåliga kort, men klicka på bilderna så kanske det syns bättre
På Återseende









Våga bära färg

Var på Spelkväll i förra veckan, vi är ett gäng som träffas och spelar olika sällskapsspel en gång i månaden och vi har "skitkul" tillsammans. Sist vi spelade bar jag lila top med två olika nyanser gröna scarves och mitt virkade brosch i två olika rosa färger. Alla tyckte det var jättesnyggt med kommentarer som " å tänk om man kunde bära färg " det kan väl alla tyckte jag och fick genast svaret " nej jag vågar inte". Här kommer halsband med färg virkade efter inspiration som jag hittat hos A MagiaDet är väl fint med svart å grått också så jag återkommer med två nya halsband inom kort som jag tillägnar "de som inte vågar"
På Återseende

söndag 25 april 2010

Att " lägga sig i".........

Tänk att alla ska" lägga sig i "allt man gör, nåja i alla fall de fyrfota vännerna. Eller är det kanske hon som sitter bakom virkningen som är intressant. Hur det än är så blir det att dammsuga mitt nya halsband som jag håller på med innan jag använder det.
På Återseende


torsdag 22 april 2010

Vattenpärlor

Kanske man har varit för intensiv med virkningen och inte varit alert om annat roligt som finns på marknaden. Kikade in hos Miri och hittade vattenpärlor i alla färger.
Till Valbors har jag nu redan bestämt att en ljusdekoration med vattenpärlor ska pryda mitt bord.
Miris Skaparlusta finns i min blogglista, där finns mycket smått å gott att vila ögonen på och massor med tillbehör till olika hantverksområden.
På Återseende



onsdag 21 april 2010

Fina färger och ett fiasko

Nytt garn i fina färger, ganska tunt garn men man kan virka med dubbelt garn om man vill, tänkt till armband, halsband, fotlänk o.s.v.

Här kommer fiaskot, virkad skir burk. För det första måste jag ha gjort något fel och missuppfattat mönstret, för det andra så hittar jag ingen form att stärka burken över. Om någon känner för att virka den skira burken så finns mönstret här , om ni virkar burken så hör gärna av er så jag får veta vad jag gjort för fel.


På Återseende




lördag 17 april 2010

En mysig morgon med raggarna........

......ErnstHugo Järegård, Jan Olov Strandberg, Arne Källerud, Solveig Ternström, Sigge Furst och många fler härliga svenska skådespelare i filmen Raggargänget från 1962Om filmen var bra till morgonkaffet? Njjaa,men som sagt skådespelarna är bra. Åsså vart det ju lite virkning förstås.

Snön har vräkt ner hela dagen


På återseende

torsdag 15 april 2010

Brosch

Virkade broscher av restgarner, har sytt fast en broschnål på baksidan men det går säkert lika bra med en säkerhetsnål. "man tager vad man haver"På Återseende

tisdag 13 april 2010

VINKO

Har en vinko i min stuga, önskar den vore min men tyvärr ska den gå till ett lotteri, får köpa lotter och hoppas på vinst. Kon är sydd av Inger, kolla in de långa smäckra kobenen.


På Återseende


söndag 11 april 2010

På väg upp till fjällsjön för att fiska röding så passerade vi ett fältslagEn tjädertupp har fått sätta livet till, vi har spekulerat och kommit fram till att en Örn troligen har slagit till på bytet under natten, Ja vad vet vi? Det är naturens lagar som gäller.
Om jag fick fisk??? Jaa, och vi har ätit nyfångad stekt röding till middag, jättegott. Å här kommer beviset.
Solens strålar har värmt ansiktet idag, det stramar och sliter i det gamla facet men vad gör väl det, när fisken nappar och solen skiner.
På Återseende

onsdag 7 april 2010

2 X AWARD


Lite mulet idag, men det gör ingenting för jag har fått två awarder en är från Frualbertssons och en är från Carinas virkning jag säger TACK och skickar vidare till

Little Josies

Black Iris

Marlenes Varjehanda

Gunillas

Min Oreda

Virkhörnan

Elsas Pysselrum

Skogsflickan

Ellens Heklekrok

Garnkompisar
ALLA FINNS I MIN BLOGGLISTA



På Återseende

tisdag 6 april 2010

Påskracet är över

Nu börjar vardagen igen efter påskens glada upptåg (tack för härliga kommentarer om min flygtur, nu har jag bjudit på mig själv för ett helt år framöver tror jag?) Skotertävling, hamburgare, helikopterturer och lotteristånd Påsklördagen
Skotertur på fjället,stekta plättar med fläsk över öppen eld, vårsol i ansiktet.
Vad mer kan man önska? Ja, att fisken nappar, men man kan inte få allt.

Barnbarnet Elins Pimpelpremiär
Barnbarnet Albin myser i Ackjan

Sigge putsar tassen från snö
Alice bara njuter helt enkelt

" Underbart är kort "

Arbetet väntar, till kvällskaffet ska jag gå in och se vad Ni andra har haft för skoj i påsk

På Återseende