söndag 31 oktober 2010

Morgontofflor

Bläddrade igenom gamla mönster på morgonkvisten och hittade ett gammalt mönster på tofflor, å garn det har jag ju så det blev ett par grå och ett par röda. Eftersom jag hatar att gå i skor inomhus så blir det nog fler tofflor.

Kolla in " Fiskögat "
På Återseende

lördag 30 oktober 2010

Virkade örhängen

Två landskap har inspirerat till nya örhängen, de gröna är Västerbottens Landskapsstjärna, de röda är delvis från Lapplands stjärna.
Och nu ska jag göra det jag har tänkt så länge på.........jag ska gå ner i min källare och bränna lite...............stengods.
På Återseende

söndag 24 oktober 2010

Gammal hoprullad löpare visar........

...........virkade armband av ToledoLila med glasknapp
Vitt med två stjärnknappar som gnistrar i olika färger

Vitt med vit knapp



Beige med pärlemorknapp
På Återseende



Provdockan Berry visar.........

.............skärp och halsprydnad av garnet Toledo

På Återseende

Albin visar............

..............sin nya mössa som han fick av mormor i helgen. Det har varit Albin och jag i helgen, vi har lekt, skrattat, gråtit,(inte jag, bara Albin) ätit gott och sovit gott. Tack för den här helgen Albin hoppas du förlåter alla jobbiga mössprovningar.Virkat av alpaca sport, två ihopvirkade rektangulära bitar med lite fantasi i hörnen.
På Återseende

måndag 18 oktober 2010

Jag vill ha..........

...........en stickad lilarosa klänning till min nya rosa halsduk, ska väl gå att hitta nånstans. Har faktiskt ett gammalt mönster på virkad klänning men det känns alldeles för stort projekt just nu. Nu är det storstädning som gäller inför den kommande vintern.Ja, riktigt så här ser det inte ut när jag städar.......

.........mjukisbyxor och t-shirt är det som gäller när man kryper på golvet och torkar lister eller står på stege och torkar fönster och allt annat som är högt i tak. Gamla möbler har åkt ut genom balkongdörren, andra gamla möbler har kommit in igen, mormors mormors mors brudkista är upprensad, juldukarna är tvättade, sortering till återvinning (tar det aldrig slut med skrot?) Sist men inte minst (och det är ogjort) sortering bland garner, pärlor, band, mönster som tar upp ett helt rum. Imorgon kväll fortsätter höstrensningen, ikväll spelar jag spel med goda vänner, dricker kaffe med gofika och kommer hem sent glad som en lärka att jag vunnit kvällens alla spel (hoppas jag )

På Återseende
( nu kl 21,45 kan jag meddela att jag är ingen dålig förlorare )

torsdag 14 oktober 2010

Snöstorm

Tänk att man blir lika förvånad varje gång vintern gör sitt intrång, man vet ju att den kan komma när som helst likväl var jag inte förberedd den här gången heller.

Mitt garage är upptaget av diverse sommarattiraljer såsom gräsklippare och annat skrot så bilen stod ute i snöstormen inatt. Här har jag borstat (och innan jag hitta borsten) av sidorna på min bil och nu är det bara 20 cm snö kvar på biltaket att sopa bort innan jag ska försöka ta mig ut till stora vägen och gasa iväg till jobbet.


Nu på eftermiddagen är det sol och vackert väder.
När snön kommer...........kommer ljuset

På Återseende


tisdag 12 oktober 2010

Vintervitt

Virkad halsduk i alpaca sport och mohairgarn
Handledsvärmare i samma garn


Brukar säga att det finns bara ett sätt att äta upp en elefant "ta bit för bit ", har börjat tugga nu på min elefant och när den är uppäten tänker jag starta en ny blogg där jag säljer lite av mina virkade saker , det blir ju en hel del över när det är så roligt att virka
På Återseende


tisdag 5 oktober 2010

Allt klär en skönhet.....

Virkade en basker till Lillan av restgarner, inte tyckte jag den blev så vacker precis men som man säger.........allt klär en skönhet. Det är inte lätt ta kort av en jänta som aldrig står stilla men några foton lyckades jag ta i flykten. Mönstret har jag hittat HÄR
På Återseende

söndag 3 oktober 2010

Virkat Halssmycke

Har lite svårt att släppa det här med halsdekorationer för de är så roliga att göra, den här blev så stor att provdockan Berry nästan inte räckte till. Har börjat på två till nästan likadana. Mönstret på bandet är ursprungligen en uddspets som jag gjort om lite. På torsdag ska jag till ett stickkafe och visa mina virkade alster, vem vet jag kanske lyckas inspirera till lite virkning också.
modell:egen
På Återseende