tisdag 29 mars 2011

Halsband





Har glömt visa de här halsbanden som jag virkade för några veckor sen
I morse var det 25 grader kallt men dagarna är soliga och varma
På Återseende

lördag 26 mars 2011

Skärp, armband och planbrickor

Behövde en stor knapp till ett av mina virkade armband så jag tog hem några planbrickor från jobbetJag virkade fm runt brickan ................
............och sydde fast en liten knapp i mitthålet och på så vis får jag en större knapp

Var på myrorna och köpte 2 gamla skärp som jag slaktade men jag sparade spännet och virkade ny rem. Det svarta skärpet är virkat av mitt "gummigarn" Toledo och det återanvända spännet är hamrat guldfärgat.

Armbandet är virkat av samma garn med planbricksknapp och ros

Lila skärp virkat av Toledo, här var spännet i plast så jag har virkat med fm runt för att dölja den fula plasten


Hittade ett annat spänne som jag sparat från ett par gamla byxor med skärp, det här snabbvirkade skärpet är gjort med grovt lingarn.
Nu ska jag titta på Morden i Midsomer, har säkert sett det avsnittet förut men jag har en förmåga att glömma vem mördaren är så jag kan titta om igen.
Sov Gott
På Återseende


torsdag 24 mars 2011

Sengångare

För länge länge sen fick vi posten på morgonen, nu för tiden kommer den sent på eftermiddagen i bästa fall, en dag fick vi ingen post alls, nästa dag fick vi gårdagens post, dagen därpå kom post för två dagar (hänger ni me?) . Även dagstidningen kommer i brevlådan så vi läser gamla nyheter ibland .Det är nu man vill säga de orden som är tabu vid min ålder.

VISST VAR DET BÄTTRE FÖRR Det är inte bara posten som är likt "sengångare "jag är väl en själv för det är först nu som jag har provat på att virka Fr Elsas bullar.

Nu ska Lillan få en påse fikabröd till sin kaffeservis, det blir inget pärlsocker på bullarna till Elin så hon kan bjuda de allra minsta på fika också.

På Återseende

lördag 12 mars 2011

Tipslördag forts.......

Boken Textilt Återbruk av Malin Lindström lånade jag på biblioteket i veckan, en underbar bok som är värd att titta i och låta sig inspireras av Ett tips till de stickintresserade, varför inte sticka en möbel?!



Sist men inte minst har lilla Albin och jag ätit en jättegod middag ikväll och vi kom överens om att bära hjälm är ett bra tips till alla


På Återseende



Tipslördag

Virka nya örhängen till kvällens festDe vita har jag virkat av Mölnlycke sytråd nr 8 och med nål Boye nr 9 så här:
Lägg upp 4 lm och slut till ring med 1 sm
V:1 Virka 8 fm i ringen
V:2 Virka i varje fm 5st (1:a st = 3lm) , dra ur nålen och sätt nålen i 1:a st och sista st gör ett omtag och dra igenom = vårta
Virka 8 vårtor med 2lm mellan varje
V:3 1sm i lmb, virka 3st 2lm 3st, vänd och virka sm till lmb, 3st 2lm 3st i lmb.
Ta av garnet och fäst tråden, använd uppläggningstråden till att sy fast pärlan med.
Mina blomörhängen har jag virkat av Grandi eller Maxi med samma virknål så här:
Virka som de vita örhänget t.o.m. varv 2
Virka sen i varje lmb 1fm 1hst 2st 2lm 1sm i 2:a st 2st 1hst 1fm.
På Återseende

fredag 11 mars 2011

Virkade ljusmanschetter

Efter stormen kom snöfallet som en kalldusch och vintern med den, något känns fel.

Jag väntade på våren och vintern kom tillbaka med nysnö så varför då inte tända ljus igen i väntan på "ljusare" tiderDe rosa manschetterna är virkade av catanina Fine med Boye nr 2

Den vita är virkad av dubbelt garn (Tunt garn som jag tyvärr slängt banderollen av) med Boye nr 2

Jag la upp 20 lm och slöt till ring med 1 sm och virkade 40 fm i ringen, sen så har jag fantiserat mig fram , har inte skrivit upp mönster.

Prismorna har jag köpt hos Miri

Miri hjälpte mig att montera prismorna så när jag kom hem var det bara att virka fast direkt i manschetterna .

Stort Tack till Miri.

Ikväll virkar jag lite på nya lavendelpåsar och innan jag hinner få en endaste en klar så får jag en ide om örhängen så ni förstår att det är lite rörigt i "garnkorgen"




På Återseende


söndag 6 mars 2011

Romantiskt

Virkat romantiskt halsband av Catanina, spetsen som legat i mitt syrum i tjugo år tvättade jag och hängde ut i solen igår
Spetsen till halsbandet är eget mönster
Jag röstade på Sara Varga igår kväll, den låten blir bättre för varje gång man hör den. Hoppas alla har en lika härlig solskenssöndag som jag.
På Återseende



lördag 5 mars 2011

Det luktar så gott

Det doftar så gott i mitt kök där jag suttit och sytt lavendelpåsar, jag har stoppat rejält med lavendel i påsarna så doften ska räcka länge. Lägg en lavendelkudde under kudden i sovrummet så sover du gott.
Skålen som lavendelpåsarna ligger i har jag gjort i stengods
Nu ska jag titta på melodifestivalen och rösta på ????? ja vem vet, kanske hittar jag en favorit

På Återseende


onsdag 2 mars 2011

Vårblommor till Elin

Liten blommig halsduk till Lillan virkat av garnet Tilda. Blommorna är eget mönster som kom till på väg upp till stugan i fredags. Har virkat "vårtor" första varvet på blommorna
Måhända att vintern snart är slut men det kommer med all säkerhet en ny kall vinter som kräver varmt på händerna. Nyaste numret av Tidningen Land (nr 9) har mönster på smygmaskvirkade vantar som kan vara värt att spara på


På Återseende