måndag 26 september 2011

Virkat på sängkanten

Tidigt på lördagsmorgonen fick jag besök av lilla Elin och Frida, och till morgonkaffet gör vi som Farmor............virkar förstås. Jag virkade örhängen av garnet bomull sport (med nål nr 2) och Elin virkade en glass. Här kommer ett litet urval av bilder.






Elin pratar i telefon med faster Maria " Titta Faster, jag har virkat en röd glass"

Lilla hjärtegrynet Frida verkar lite oförstående över allt ståhej över den virkade glassen

På Återseende



tisdag 20 september 2011

Grått, grått, grått..................

.............precis som vädret, bara regn grått och trist. Här har jag virkat en halsduk och handledsvärmare ( med tumme ) av mitt gråa reagarn. Mönstret på halsduken som är ca 1,5 m lång kommer från Drops nr 130-30

Det finns så många mönster och inspirationsbilder på virkat så man blir alldeles yr i huvudet och vill göra allting samtidigt. Jag har börjat virka en uppsättning av samma garn som det grå fast i färgen offwhite. Jag virkar med egen fantasi och mönstret finns än så länge bara i mitt huvud. Det ger en viss tillfredsställelse att fantisera fram ett mönster själv fastän man kanske river upp fem gånger innan man känner sig någorlunda nöjd.

På Återseende


torsdag 15 september 2011

RUSTAd för vinter

Virkad mössa och halsduk till vinterns skoterturer på fjället, pompomen har jag gjort efter en visning på you tube men jag tycker inte att garnet sitter fast som det ska och inte är den lika snygg som den i originalmönstret från Drops modell nr 134-14 heller, men övning ger färdighet.Halsduken är mitt eget påhitt och garnet är köpt på RUSTA och heter Sirkus Novita. Garnet är mjukt med en känsla av sammet , har virkat med nål nr 7


På Återseende



tisdag 13 september 2011

Mor och Barn

Ibland lyckas man fånga ögonblicket.......den där lite speciella fina bilden.

Se så tryggt mitt midsommarbarnbarn Frida har det hos mamma Jennie

På Återseende



måndag 12 september 2011

Virkat Handledsvärmare

Att virka handledsvärmare kräver inte mycket tid och garn. Nu när hösten (den kalla, regniga och tråkiga) är här är det gott att ha varmt kring handleden när trädgården ska fixas innan vinternEtt par svarta av garnet Gjestal Bris som jag köpt på rean, den här varianten är utan tumme.

Ett par offwhite av Alpaca Sport (restgarn), kanten är virkad av mohairgarn


Alpaca Sport med kant av Mohair


Garn = Gjestals Bris + Mohair, virkad volangkant


Grå och Mörkrosa virkat av garn som blev över från min lilla babyfilt, även sista bilden på de svart/grå är virkade av det garnet.


Idag är jag bjuden på middag ( surströmming ) till en väninna och då passar det väl bra att ta med ett par handledsvärmare till värdinnan tycker jag.


På Återseende




söndag 4 september 2011

Virkat babyset till Frida

Idag har jag virkat till mitt barnbarn Frida av ett garn som heter Gjestal BRIS.

Mönstret på mössan har jag hittat på youtube( Art of crochet by Teresa) halsduk och vantar är mitt eget påhitt.


På Återseende



lördag 3 september 2011

VARNING för STORA TUTTAR

Efter att jag gått i influensadimma ett bra tag på skakiga ben så lockade höstens garnrea till nya inköp av härliga garner. Såg en bild i en gammal mönstertidning på stick/virkad halsduk som jag blev sugen på att göra om till virkad halsduk av mitt nya garn. Tanken var nog rätt men resultatet blev en katastrof, inte kan man väl gå omkring med två lilafärgade jättetuttar på bröstet, nej det går ju inte an. Hexagonen har jag virkat efter mönster som jag hittat här


Så här ser originalet ut
Ja, inte ger jag upp, under tiden jag funderar ut hur jag vill göra halsduken så virkar jag handledsvärmare till bistrare tider.
Trevlig Kväll
På Återseende