måndag 28 juni 2010

Firandet fortsätter

Tredje och sista utlottningen blir en halsduk i färgerna lila,rosa och mörkrosa virkat av garnet Himalaya Mercan. Färgerna är mycket kraftigare än vad fotot visar Och det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att lägga en kommentar på detta inlägg

Blomman som hör till är egentligen ett brosch

Dragning sker Fredag 9 juli Lycka Till

På Återseende




2:a dragningen och vinnaren är.....

......Virkhörnan Grattis, skicka mail till mig med din adress så skickar jag paketet så fort som möjligt På Återseende

1:a dragningen och vinnaren är.............

...............Eva A Grattis, skicka mail till mig med din adress så skickar jag paket snarast. Bingosnurran ska snart snurra igen
På Återseende

fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar Till AllaHar fått kort hemifrån på min vallmo, nu blommar den som ni ser
På Återseende

torsdag 24 juni 2010

Jag har Fångat Dagen

Det gäller att ta vara på de fina dagarna, idag fick vi äntligen sol. Fotot tog jag i morse när vi var på väg ut i fiskebåten på turSigge njuter av livet
Sen högg det bara till


Och jag fick den stora fisken som jag väntat många år på, jag sa till Långe Bengt " det händer bara en gång.


Sen högg det bara till
och jag fick en till


Jag är helt säker, jag har Fångat Dagen
På återseende




tisdag 22 juni 2010

2:a semesterdagen


En snabb promenad med Sigge i den kalla blåsten innan de första regndropparna föll.

Eldar i vedspisen för värmens skull.

Kollar laxöringarna i rökeriet, snart klart nu.

Undrar hur Långe Bengt har det ute i fiskebåten i den här stormen.

Kikar ut genom fönstret, kanske Hängöra kommer förbi.

Virkar ett nytt objekt till Utlottning nr 3.



Hängöra

På Återseende

måndag 21 juni 2010

Firandet fortsätter

Idag lottar jag ut ett virkat halsband som jag började på igår kväll, virkat av tunt vitt garn med lite lyster, arbetet ska spännas ut med knappnålar och ligga under en våt duk innan det är helt klart. Lägg en kommentar till detta inlägg så är ni automatiskt med i utlottningen. Dragning sker 28 Juni.Användningsområderna är många eftersom den virkade rosen har en broschnål på baksidan

Idag, den första semesterdagen har vi fiskat på morgonen i kall vind som resulterade i en jättegod laxöringsmiddag.
På Återseende

söndag 20 juni 2010

Nu ska vi fira

Nu vill jag fira att jag haft min blogg i över ett år med ett sommarlotteri, ja inte bara ett. Jag har semester på ett ställe där göken nyss har börjat gala och temperaturen visar på 5 grader så vädret tillåter att jag kan virka även på dagarna. Så jag kör hårt med utlottningar så länge garn och inspiration finns. Skulle solen råka titta fram så sitter jag i fiskebåten och hoppas på stora fiskar.

Jag börjar med en alldeles nyvirkad mellanspets "sof godt".

Den som vill vara med i utlottningen behöver bara lägga en kommentar till detta inlägg och har du ingen blogg så löser vi det vid eventuell vinst med mail.

Dragning på mellanspetsen sker på Midsommardagen.

Lycka till

På Återseende

fredag 18 juni 2010

Rutor med favoritfärgerna

Har fått många gamla handarbetsböcker och i en av dom fanns det här mönstret som inte gick att motstå. Så jag inhandlade garn i mina favoritfärger lila, grönt och rosa (2 nyanser) Garnet heter Himalaya Mercan.
Vad jag ska göra med rutorna har jag ingen aning om


Nu ska jag åka med Sigge till stan, på några ärenden (sigge ska till veterinären ) Innan jag åker hem ska jag hälsa på Erik som bor i Glömskans Dal

På Återseende



torsdag 17 juni 2010

Sommarväskor

Två små väskor virkade för ett år sedan, den gulgröna är en favorit och jag tror det finns kvar garn så det räcker till ett halsband som passar till också.

På Återseende

onsdag 16 juni 2010

Tack Snälla Majsan


Tack Maria för att Du ställer upp när mamma (jag) behöver hjälp i tid och otid med bloggeriet för det är ju inte min grej, men jag vet hur jag vill ha det så det är inte helt lätt att tillfredsställa mina krav. Nu är jag emellertid jättenöjd med mina färger på sommarbloggen.
" Jag ler eftersom du är min dotter. Jag skrattar eftersom det inte finns något du kan göra åt det"
På Återseende

söndag 13 juni 2010

Underlägg till kaffekannan

Upptäckte ringar på nattduksbordet av kaffekannan i morse, det går ju inte an så det blev ett grönt underlägg med jordgubbe (som egentligen är ett bokmärke). Nu sitter den på väggen i köket i väntan på kvällskaffet då den ska användas första gången.



På Återseende

Sigurd

" Lördagkväll och nyduschad "
" Så här gör jag när jag torkar mig "

" Tyckte jag hörde glassbilen, nej vänta nu den kommer ju först på onsdag. "


På återseende

lördag 12 juni 2010

Rosor på tork och vallmo i knopp

Ja ,nu var det ett tag sen leran kom fram här i huset, provade lite i går kväll. Har nog legat av mig lite men några varianter av rosor som ska glaseras vita kom till, men är osäker på vilken typ jag ska satsa påVilken ros tycker ni ser bäst ut?
Min kära gamla vallmo har knopp, blommar säkert till midsommar när jag inte är hemma på ett tag, måste nog skicka hem någon för att ta kort så jag får se. Vallmo är min favorit.


Årets jordgubbar m.m.

Sånt som jag håller på med just nu, bakelser och jordgubbarHar inget mönster på jordgubbarna och bakelserna, virkar bara på måfå, men skapa och inreda som finns i min blogglista har lagt ut mönster på jordgubbar.
En solig dag men med hård blåst, regnet kom för en stund sen. En kvinna från äldreboendet här på orten har varit försvunnen men återfunnits välbehållen tack och lov.
På Återseende


måndag 7 juni 2010

Virkad vit gräddbakelse




Den här bakelsen behöver ingen närmare presentation, bara vitt vitt och vitt. Då vill jag istället berätta om gårdagen. Jag tog en tur till en by för att äta Finka (hårttjocktbröduppblöttibuljong) och stekt fläsk i ett gammalt mysigt museum. När jag parkerat bilen såg jag en kvinna som jag genast efter många år kände igen som min syfröken Berry. "När man talar om trollen" kan man ju säga eftersom jag nyss skrivit om provdockan "Berry" Vi fick en god pratstund och jag upptäckte att det är nog bara eleverna som åldras, inte lärarna.

På Återseende

Award

Tack Linn för att du tänkte på mig. Vilket äventyr du varit med om, önskar dig ett riktigt härligt sommarlov.


fredag 4 juni 2010

Glömda gömda ting

Sökte efter prislappar en dag som jag visste fanns någonstans, efter att ha sökt i alla rum i en halvtimme hittade jag däremot 50 st broschnålar som jag köpt på loppis för 10 spänn. Med tanke på att jag sökt förtvivlat nålar till mina brosch och köpt nya så blir man lite irriterad när man plötsligt hittar sånt man bara glömt bort att man har hemma. Här visar jag en del av vad jag hittat i mina gömmor.Virkade en tröja på 80-talet att bära på stranden över bikinin, aldrig använd.

Två små tavlor som skulle ramas in och hängas upp i barnens rum, nu är de vuxna med egna barn.


Behövde en duk till sonens dop 1979, vi döpte hemma. Då virkade jag den här duken som sedan dess varit undangömd, men nu ska den tvättas och användas.



Virkad krage 70-talet, virkade dukar, kragar och annat som jag sålde på marknad den här kragen blev kvar och bortglömd i en skrivbordslåda ( ja, ni hör vilken oreda jag har ) ska nog virka en rosbrosch (nu när jag har många broschnålar) för att piffa upp den lite




Den obligatoriska sypåsen som man fick göra i skolan hänger kvar och innehåller idag virkgarner.



På Återseende





Tack Snälla Hattalahutta för awarden jag fick idag fredag, den dag man är som mest trött efter en arbetsvecka. Jag tar tacksamt emot den och önskar Dig en Trevlig Helg.Tänkte först att inte skicka vidare alls för det tar ju en stund, men då kom jag på att det finns ett fantastiskt ställe jag besöker varje dag Gunillas , här får man titta på något nytt nästan varje dag, knypplat, virkat, broderat, sytt m.m. Tack Gunilla för allt det vackra du visar, det är en fröjd för ögat.

På Återseende


tisdag 1 juni 2010

Virkad midsommarkrans

Har googlat på "virkad midsommarkrans" idag, det finns några därute, men alldeles för få. Nu när jag gjort min första krans så inser jag vad jag skulle kunna ändra på. För att få den tätare= virka större blad. För att det ska gå snabbare= sy ihop blad och blomma gruppvis och sen sy fast på kransen. Ja roligt att virka den är det iaf.

Jag har virkat av garnet Conny 8/4 (garngrossisten) och lite restgarner. Jag virkade ett " rör " av lm som jag tog ihop och virkade fm runt arbetet hela tiden samtidigt som jag stoppade i fyllnadsmaterial, sen är det bara att sy ihop ringen, virka blad och blommor och sy fast.
På återseende