lördag 14 augusti 2010

Poncho till Lillan

Lite trött idag, så jag har suttit i sängen en stund och virkat klart ponchon till lilla Elin samtidigt som jag tittat på "Nu är julen här nr 3" (tyckeromjulfilmer) Har börjat virka benvärmare till henne också. Har sett resårvirkning på Youtube förut men hittar inte igen det idag, om det finns någon som vet hur man virkar resår hör gärna utav er, just nu virkar jag benvärmarna i stolpar och tar ned i bakre maskbågen.Mönstret finns på Drops Design, har virkat av garnet Järbo mellanraggi med nål nr 3

På återseende7 kommentarer:

 1. Vad fin den blir, jag tycker väldigt mycket om det garn du har använt här.
  Resår, det får du om du virkar front post double crochet i varannan stolpe och back post double crochet i varannan stolpe.
  Ursäkta svengelskan, men vad heter det på svenska??? front post double crochet är ju en stolpe som virkas omkring stolpen på varvet under framifrån, och back post är samma sak men man gör den bakifrån.
  En del gör varannat varv fm i bakre maskbågen och varannat varv fm i främre maskbågen. Men då måste du virka den delen för sig och sen virka fast den på tvären av dina benvärmare för att få resåren på rätt ledd.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Okej frualbertsson tack, men det tog en liten stund att förstå, jag blundar vid engelskan och tar upp ögonen igen vid vårt svenska språk så funkar det bra/ Tack så mycket

  SvaraRadera
 3. vilken fin poncho!! jag har oxå planer på att virka en (eller flera) ponchos, men just nu håller jag på med en bebisfilt och en korsstygnstavla :)

  Anna

  SvaraRadera
 4. Åh vad fin! Jag vill virka en och undrasr vilket mönster du anvönde? går ej att gå in på garnstudio.com just nu..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jennie, jag virkade efter drops design mönster 89-6
   hoppas Du blev hjälpt av det/ Lycka till

   Radera