lördag 29 januari 2011

Min gröna tatuering

Har alltid tyckt att tatueringar på överarmen är så snyggt, tänker absolut inte skaffa någon så jag har virkat en grön tatuering. Gjorde även en vit men tyvärr alldeles i för tjockt garn så den visar jag inte ( blev inte snyggt ) Foto: Långe Bengt (kolla säkerhetsnålens huvud som skymtar fram ). En knapp ska hålla ihop bandet, är i stugan för tillfället så knappen syr jag i när jag kommer hem.

Dagens bild = snöstorm

Långkok står på spisen, (entrecote) salladen är klar och potatis med rosmarin och vitlök ligger i ugnen, vinsåsen reducerar och om en kvart äter vi.



onsdag 26 januari 2011

Röda rosor i kransen

Rosorna i kransen är klarröda men som vanligt är det svårt att få den rätta röda färgen på bild " Seklerna vilar mjukt över åkern

och tyst vajar kornet.

Blåklinten lyser vid rian.

Stugans fönster ser ödmjukt mot söder.

(L.Ågren)

" I´d rather have roses on my table

than diamonds on my neck "

( Emma Goldman )


En krans i ljust och mörkt lila, nu är det bara två kvar att göra, en krans i gult och brudkransen förstås.

" The world is a rose, smell it and pass it to your friends "
På Återseende


söndag 23 januari 2011

Virkad krans med röd nejlika

Efter en helg isolerad med magsjuka börjar kroppen komma igång om än med skakiga ben och snurr i huvudet , så idag har jag stärkt prästkragarna på min första sommarkrans.Röd nejlika

När Du väl fattar vidden av min kärlek och aktning

Kommer Du ej längre att kunna stå dem emot

Man blir ju lite hemmablind ibland så idag när jag gick upp till övervåningen kastade jag ett öga upp på väggen i trappuppgången på en för länge sen bortglömd skapelse. För ca 15 år sen på en skogspromenad hittade jag en "bumling" som jag absolut ville ta med mig hem. Under stora protester från Långe Bengt så fick den till slut hänga med hem.


På den tiden hade jag cernitlera hemma så jag gjorde sillgrisslor som jag limmade fast på min "träbumling" som nu ska föreställa en klippa full med häckande fåglar.



På Återseende





söndag 16 januari 2011

Det är tyst nu

Nu har lilla Elin som varit här hos Farmor och Farfar i några veckor åkt hem idag och tagit med sig sin pappa och mamma och två hundar......helt plötsligt kom tystnaden. Långe Bengt åkte till stugan i helgen och lilla Sigge finns ju inte kvar, nu är det en påtaglig tystnad i det stora huset. Jag går omkring och sjunger högt "blinka lilla stjärna där hur jag undrar var du är"

Blåbär är gott


Igår var det 35 grader kallt, är faktiskt ganska less på den här "fula"vintern och längtar till vår och sommar för då kommer månstrålen och solstrålen (barnbarn).
I maj månad ska jag ha utställning på virkat så jag har börjat med blomsterkransar.
Här blommar det.
Nu gäller det bara att göra klart alla kransar (10 st) innan jag påbörjar något nytt. Om jag hinner och kan ska jag bära en virkad klänning på utställningen.


På återseende


lördag 1 januari 2011

Hjortronet

För några år sen fick jag ett vackert ljus i form av ett hjortron. Idag har jag städat bort julen i stugan och kände att det var dags att tända hjortronljuset som en "nytändning" för det nya året.
En hög med påbörjad virkning som säkert aldrig ska bli klart, dåligt med inspiration just nu men nåt vill jag ha i händerna när jag tittar på tv, och just nu är det stjärnorna på slottet och MammaMia som gäller


På Återseende