söndag 21 november 2010

Mönster Snöflinga

Snöflinga
vitt tunt garn och en silvertråd eller bara vitt garn
7 lm, 1sm till ring
V:1 20 st i ringen (1:a st = 3lm )
V:2 3lm, 1st i nästa st X 10lm, börja i 2:a lm från nålen med 2fm, 1hst i följande 2lm, 1st i följande 2lm, 3dst i sista 3lm, 2 sammanvirkade st i 2lm på ringen X upprepa och sluta med 1sm i 1:a stolpgruppen.
V:3 sm upp till 3:e dst, X 1fm i första st, 1p=3lm 1fm, hoppa över 1m, 1fm i nästa m, 1p, hoppa över 1m, 1fm i nästa m, 1p, 1fm i toppen på spetsen, 1p, 1fm i samma fm, 1p, virka likadant på andra sidan , avsluta med 1fm i sista st, 1lm, hoppa över till nästa spets X upprepa varvet ut avsluta med sm, virka eventuellt en hank.
Lycka Till

På Återseende


10 kommentarer:

 1. Åh vilken fin. Lussebullarna på fat såg goda ut =)

  SvaraRadera
 2. Tusen tack! Denna är sååå fin. Förra julen skickade jag en snöflinga i varje julkort, kanske gör jag samma sak i år, men med din fina stjärna! :-)
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Tusen takk! Stjernen er jo så fin :)

  SvaraRadera
 4. Jättefin stjärna ska nog bli några olika varianter och hänga i köksfönstret. Kul idé från Frualbertsson att skicka med i julkort, det måste ju bli jättefint, det ska jag absolut göra : }

  SvaraRadera
 5. Superfiiiin :-)! Tack så mycket för mönstret :-)! Kommer absolut bli några såna till jul :-)!

  SvaraRadera
 6. Tusen takk. Den var virkelig fin. Jaha...da måste man väl virka igen då (hihi)
  Trevlig söndagskväll :-)

  SvaraRadera
 7. Så vacker snöflinga! Funderar på *så många jag hinner* - snöflingor i mitt fönster här i pysselrummet.... Då blir din en av dem =)

  Du har fått en liten utmaning av mig i Pysselstugan. Antas endast om man känner att man vill! Önskar dig en härlig måndag ♥

  SvaraRadera
 8. Tack för utmaningen Nettan, men jag tror jag avstår till en annan gång, har tandvärk i nacke, axel och arm ( beror på arbete med dator och absolut inte på virkningen ) ska ta det lite lugnt nu/ Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 9. Jättefin! Bra ide att skicka med julkortet....men jag håller ju på att minska ner julkortsskickandet....och så har jag inte klart mina sängfiltar än....men snart!!

  SvaraRadera