torsdag 25 november 2010

Virkat på glas

Hittade 11 st små glas som en gång suttit i en rund ljustake med lingonkrans köpt på Rusta, nu har jag tjollervirkat kring glasen av Mölnlycke virkgarn (en favorit ) 7 st har jag och fler lär det bli. När det ser så varmt och skönt ut med värmeljus så kan man ju undra varför man ska dra iväg på Fredag till stugan i fjällen där det är nu idag 36 svinkalla grader, jo det är det underbara julbordet i Tjärnberg som lockar, vi åker hela familjen + ett antal hundar så det blir många i stugan som kan värma varandra.

Jag har sett för längesen ett fint mönster på virkade ljuslyktor ( norsk blogg ? ) som jag tänkte prova men tyvärr så hittar jag inte tillbaka dit, hoppas någon känner igen sig, hör av dig i så fall. Ikväll ska jag testa hur det funkar, kolla hur varmt glaset blir på det virkade o.s.v, för säkerhets skull.

Lämna aldrig ett brinnande ljus utan uppsikt = sant


Jag virkade av dubbel tråd 4 (5)
På Återseende11 kommentarer:

 1. blev ju riktigt fint med virkat runt ljuslyktorna, det är så mysigt nu när man kan tända lite ljus både här och där.... Burr med 36 minus här har vi bara -2 och snö och man gnäller Ha en skön helg /Kram

  SvaraRadera
 2. Måste skratta för många ggr så är du o jag inne på samma saker. Dina glas blev toksnygga ju =) kram

  SvaraRadera
 3. Otroligt fina, kanske man skulle våga sig på ett försök...:)

  SvaraRadera
 4. Så fint! Det måste vara nåt särskilt med kombinationen glas - virkat som jag gillar när jag ser det hos dig. Nu känns det som jag också vill "våga mig på ett försök".

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du ska ta patent på din "tjollervirkning". Suveränt.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Så vackert,önskar verkligen att jag kunde virka,
  man kan ju göra så läckra saker med garn o virknål har jag sett.

  SvaraRadera
 7. Så mysigt det ser ut. Hoppas ni får det trevligt på julbordet. 36 grader....brrrrr. (hoppas du har ull på kroppen)
  Men ibland kan det vara bättre än sur vind och slask. Men som tur är har vi riktig vinter här nu. En fårfäll på kälken så känns det underbart.
  God tur och trevlig advent :-)

  SvaraRadera
 8. Very nice, these crochet decorations around candles in glass. I just received my first one from Lilly, together with one of her give-away's...
  Memories to past winters and beautiful christmasdays from our own youth.

  SvaraRadera
 9. Jättesnyggt. här hemma är det bara -14 snart far vi till fjälls hörde att det var -38 på torsdag men det ska ju bli varmare. Ha det så gott

  SvaraRadera
 10. fina!!! :)

  man kan ju använda partylites ljus kanske, de blir ju inte lika varma som vanliga... men man ska ju ändå ha ljusen under uppsikt som du säger.

  SvaraRadera