lördag 31 oktober 2009

" Svarta Lådan "

Nu är Tant Grön lite sur i alla fall, satte mig ner och tittade på TV en stund, såg då ett program som heter Moderna Måltider- En kvinna som jag antar kom från hemtjänsten (inget ont om hemtjänsten de gör ett fint jobb, tack för att ni finns ) kommer till en äldre kvinna med den sk svarta lådan med dagens mat ( och alla andra dagars mat ) dukar fram maten direkt på bordet i den svarta lådan.........med en klapp på axeln säger hon .........Ja det här blir nog bra.

Jag anser att det kan bli bättre, värm upp maten och lägg på en tallrik, tänk lite på dukningen det tar bara en minut extra att göra det lite finare och tänk att man äter med ögat. De äldre som nu får den "svarta lådan" har en gång stått vid spisen och lagat sååå god mat.

Ta en liten stund till en tanke om hur Du vill ha det på gamla dagar

På Återseende


1 kommentar:

  1. Mycket bra sagt!
    Har själv haft en nära anhörig till familjen som man gjorde exakt så med och följden blev att hon slutade äta. Som tur var hade hon sin syster i närheten som upptäckte detta så hon började vara där när dom kom med maten och värmde den o dukade fint o vips kom aptiten tillbaka.
    så du har helt rätt så bråttom kan de ej vara, så dom som faktiskt byggt upp all vår välfärd inte ens ska få en vettig måltid.
    Tack för ordet!

    SvaraRadera